Ljudböcker - Lyssna gratis i 30 dagar på populära titlar

Ljudböcker – Lyssna Gratis

Ljudböcker har blivit alltmer populära de senaste åren som ett sätt att uppleva litteratur på ett nytt sätt. Genom att lyssna på ljudböcker kan man njuta av en bok samtidigt som man gör något annat, till exempel att träna eller städa.

Vi kommer att titta närmare på fördelarna med ljudböcker, var man kan hitta dem och vilka enheter man kan använda för att spela upp dem. Dessutom kommer vi att besvara vanliga frågor och ge tips för att komma igång med att lyssna på ljudböcker.

Lyssna på ljudböcker gratis

Det finns många tjänster där du kan lyssna på ljudböcker helt gratis. Prova gratis provperioder hos olika tjänster och se om du hittar något som passar dig.

Hos vissa bibliotek kan du även låna ljudböcker genom att ladda ner en app. Du kan även hitta gratis ljudböcker på nätet och ladda ner dem till din mobil eller surfplatta.

Var kan jag hitta gratis ljudböcker?

Det finns flera olika sätt att hitta gratis ljudböcker. En del tjänster erbjuder gratis provperioder, bibliotek är ett annat alternativ där man kan låna ljudböcker utan kostnad.

Dessutom finns det gratis ljudböcker online som man kan ladda ner till sin enhet.

Populära Svenska Ljudboksappar just nu

Med en ljudboksapp i din mobil eller surfplatta kan du lyssna på ljudböcker var du än befinner dig. Det finns många olika appar att välja bland och du kan hitta en som passar just dig.

En del appar erbjuder både ljudböcker och e-böcker så du kan välja att läsa eller lyssna på boken.

  • Nextory: Nextory är en svensk ljudboks- och e-bokstjänst som erbjuder ett stort utbud av både svenska och internationella böcker. Tjänsten har en månadsavgift och erbjuder en gratis provperiod.
  • BookBeat: BookBeat är en svensk ljudbokstjänst som också erbjuder e-böcker. Tjänsten har ett brett utbud av svenska och internationella böcker, och det finns olika betalningsalternativ, inklusive en månadsavgift och ett paket med obegränsad lyssning.
  • Bokus Play: Bokus Play är en annan svensk ljudbokstjänst med ett brett utbud av svenska böcker. Tjänsten har en månadsavgift och en gratis provperiod.
  • Storytel: Storytel är en av de största ljudbokstjänsterna i Sverige och erbjuder ett brett utbud av svenska och internationella böcker. Tjänsten har olika betalningsalternativ, inklusive en månadsavgift och en gratis provperiod.
  • Boksy: Boksy är en relativt ny svensk ljudbokstjänst som erbjuder ett brett utbud av svenska böcker. Tjänsten har en månadsavgift och en gratis provperiod. Boksy har också en speciell funktion där man kan skapa egna ljudböcker av texter som man själv har skrivit.

Vilka fördelar finns det med att använda ljudboksappar?

Fördelarna med att använda ljudboksappar är att man kan lyssna på ljudböcker var man än befinner sig. Det finns många olika appar att välja bland och man kan hitta en som passar ens personliga behov.

En del appar erbjuder både ljudböcker och e-böcker så man kan välja att läsa eller lyssna på boken.

Ljudböcker och e-böcker

Hur mycket kostar det att lyssna på ljudböcker?

Priserna för att lyssna på ljudböcker kan variera beroende på vilken tjänst man väljer och vilken betalningsmodell man väljer. En del tjänster har gratis provperioder och andra erbjuder tjänsten gratis men med reklamavbrott. Generellt kan man säga att priserna för att lyssna på ljudböcker varierar mellan 49-199 kronor i månaden.

Börja lyssna på en ljudbok nu

Med en ljudboksapp kan du enkelt börja lyssna på en bok direkt. Många av apparna har ett stort utbud av svenska ljudböcker, både för vuxna och barn.

Du kan även lyssna på engelska böcker och andra språk. Hos vissa tjänster kan hela familjen lyssna samtidigt på olika ljudböcker.

Varför lyssna på ljudböcker?

Ljudböcker har blivit alltmer populära de senaste åren eftersom de ger möjlighet att uppleva litteratur på ett nytt sätt.

Genom att lyssna på ljudböcker kan man njuta av en bok samtidigt som man gör något annat, till exempel att träna eller städa. Dessutom kan ljudböcker vara hjälpsamma för personer med synnedsättning eller dyslexi.

Info om Ljudboksapparna  
▶️ Antal Svenska Ljudboksappar: 5
📖 Antal ljudböcker: Över 3 100 000 titlar
🥇 Ljudboksappar gratis: Ja, alla erbjudanden är uppdaterade idag
📱 Ljudbok på iPhone: Ja
📱 Ljudbok på Android: Ja
🎁 Gratis provtid: Ja, 45 dagar gratis

Få tillgång till svenska ljudböcker online

I Sverige finns det flera tjänster där du kan få tillgång till svenska ljudböcker online. Bokus Play är en av de mest populära tjänsterna och har ett stort utbud av svenska böcker. Du kan välja bland många olika författare och titlar och lyssna på ljudböckerna direkt via deras app.

Var kan jag hitta ljudböcker att lyssna på?

Det finns många olika tjänster och appar där man kan hitta ljudböcker, både gratis och genom betaltjänster. Man kan hitta ljudböcker hos bokhandlar, bibliotek och på nätet.

Ljudböcker

Vilka enheter kan jag spela upp ljudböcker på?

Ljudböcker kan spelas upp på en mängd olika enheter, såsom mobiltelefoner, surfplattor, datorer och specialdesignade ljudboksspelare. Det finns också appar och program som är utvecklade specifikt för att spela upp ljudböcker.

Upptäck nya ljudböcker

En fördel med att lyssna på ljudböcker är att du kan hitta nya författare och titlar som du annars kanske inte skulle ha upptäckt. Många av tjänsterna har en bred mix av olika genrer och teman, så du kan hitta nya favoriter att lägga till i din läslista.

Genom att lyssna på ljudböcker kan du också utmana dig själv genom att välja böcker som du annars inte skulle ha läst.

Lyssna på ljudböcker på olika språk

För den som vill utöka sitt språkkunnande kan ljudböcker vara ett utmärkt verktyg. Genom att lyssna på böcker på ett annat språk kan du förbättra din förståelse och uttal samtidigt som du njuter av en bra bok.

Många tjänster erbjuder ljudböcker på olika språk, så du kan hitta böcker på ditt modersmål eller utmana dig själv med ett nytt språk.

Vad är en ljudbok?

En ljudbok är en inspelning av en bok som man kan lyssna på istället för att läsa den. Ljudböcker kan spelas upp på en mängd olika enheter, såsom mobiltelefoner, surfplattor, datorer och specialdesignade ljudboksspelare.

lyssna på Ljudböcker
Varukorg