E-bok | Vad är en e-bok | Skapa e-böcker | Success Publish

E-bok

Publicera din berättelse

Vad är en e-bok?

E-bok. En e-bok är en bok i digital form. Det kan laddas ner till alla digitala enheter som smartphone, dator, iPad och andra enheter. Du öppnar den själv i din e-bokläsare där du själv kan göra inställningarna för att få de bästa villkoren för läsning. Det betyder att du som läser boken kan bestämma textens storlek och typsnitt.

Boken är i epub-format vilket innebär att texten kan “flyta runt” när du ändrar storlek eller typsnitt, den flyttar helt enkelt på den för att anpassa sig till textstorlek och skärmstorlek. Alla böcker konverteras på det sättet eftersom det ger den bästa läsupplevelsen som möjligt. Eftersom den är digital är e-boken tillgänglig under en längre tid. Det är också framtidssäkrat eftersom det är kodat. Det är också lätt att ändra eller förnya det om det finns nya format.

E-böcker online

Tillgänglighet är en annan fördel. Du kan få boken när du vill! Filen laddas ner direkt i samband med köpet och du kan börja läsa din e-bok på en gång. Det digitala formatet är också bra eftersom du kan förstora texten om du har svårt att läsa liten text. Du kan söka, markera och bokmärka texten, vilket är användbart om du till exempel läser en faktabok. Numera är det lätt att ta med tusentals böcker var du än är för en e-bok som tar minimalt utrymme i din väska, så istället för att ha tio tunga böcker på semestern kan du ha tusen i en smartphone eller i en läsplatta.

Läsning handlar också om hur vi använder läsupplevelsen. På resan är surfplattan lättare att packa än en bunt böcker. Om du är ute i naturen är en ljudbok ett utmärkt företag. En regnig kväll framför spisen i den mysiga fåtöljen känns fortfarande som en e-bok på en läsplatta bäst.

Vi hjälper dig publicera din e-bok

E-bok fördelar

Livslängd är en stor fördel! E-boken kan användas under lång tid eftersom den aldrig kommer att vara utskrivet. Det är också kodat för att säkerställa framtida utveckling. Om det finns ett nytt format är det lätt att uppdatera det.

En undersökning utförd av Swedish Internet Foundation under 2019 visade att 28% av Internetanvändarna i Sverige läste e-böcker, och 3% av dem läste e-böcker varje dag.

Under 2017 ökade försäljningen av digitala böcker (inklusive ljudböcker) i Sverige med 120%. 30% av de nya utgivna böckerna är e-böcker, medan digitala böcker står för 18% av den totala bokförsäljningen.

E-bok

Förklara din situation

Vi vill hjälpa personer att få sin röst hörd, få ut deras historia, dela med sig av deras kunskap. Vilka kunskaper eller erfarenheter vill du dela med dig av till andra?

Var i livet befinner du dig

Våga ta steget. Det spelar ingen roll hur gammal du är. Det spelar ingen roll var i livet du befinner dig. Vi är övertygade om att du kan bidra med något bra till andra människor.

Vad brinner du för?

Vi vill hjälpa så många som möjligt att få sin röst hörd, få ut deras historia, dela med sig av deras kunskap och samtidigt få en passiv inkomst i framtiden.

En passiv inkomst

Vad skulle du kunna göra om du hade en extra passiv inkomst? Tillbringa mer tid med familjen? Hjälpa den organisation som ditt hjärta dunkar extra mycket för?

E-bok

Köpa e-bok

Du kan lyssna på en e-bok utan att betala för ett abonnemang. Genom Success publish så hittar du de billigaste priserna på alla e-böcker samt ljudböcker som publicerat via vårt bokförlag.

Om du vill använda dig av ett abonnemang så är har Sverige för närvarande fem applikationer för ljudböcker. Allt kan laddas ner till Iphone och Android. Vissa applikationer kan också laddas ner till andra operativsystem eller enheter.

  • Storytel. Storytel är den första svenska ljudbok-appen och har idag det största urvalet av ljudböcker på svenska. Jämfört med andra ljudbok appar är denna app populär bland användare och kan användas på fler enheter.
  • Bookbeat. En användarvänlig applikation som är lätt att navigera och tillhandahåller ljudböcker från många stora förlag i Sverige. Bookbeat tillhandahåller en prenumerationstjänst för familjen som gör att flera kan lyssna på ljudböcker samtidigt, och det finns ett stort urval av barnböcker.
  • Nextory. Detta är också en investeringsapp för familjer som vill lyssna på ljudböcker tillsammans eller separat. I Nextory kan du också välja mindre ljudböcker till ett billigare pris.
  • Bokus Play. För dem som föredrar ett brett prenumeration och lyssnar på högst en bok per månad är Bokus Play en budgetvänlig app.
  • Audible. Detta är applikationen där du letar efter engelska ljudböcker. Det finns ett brett urval av val, du kan välja några ljudböcker varje månad och sedan kan du behålla dem.

Skapa e-bok

Har du en författares ambition? I dagens datorålder är det enkelt och billigt att publicera elektroniskt. E-böcker blir allt vanligare och nästan alla kan läsa dem på en mobiltelefon eller surfplatta. Förutom att sälja böcker i tryckt form så säljer de flesta onlinebutiker också böcker i elektronisk form som kan lånas i bibliotek.

Det ökande intresset för e-böcker har lett till en ökad utbud. Nu för tiden, oavsett vilken typ eller ålder du gillar, kan du hitta e-böcker för alla. Kontakta oss om du är i tankarna att vilja publicera din egen e-bok.

E-bok
Varukorg