Ljudbok online | Lyssna på böcker | Success Publish

Ljudbok

Publicera ljudbok

Ljudbok. Även om pappersböcker fortfarande är huvudformen för läsning ökar antalet människor som lyssnar på ljudböcker. I själva verket växer ljudböcker i alla format. Samtidigt som denna tillväxt utvecklas metoderna för att producera ljudböcker också snabbt.
De vanligaste ljudböckerna är berättelser från romaner. Faktaböcker, ofta kallade facklitteratur, är inte lika vanliga. Att skapa ljudböcker från faktaböcker kan vara mycket svårt, eftersom faktaböckerna kan innehålla illustrativa bilder och tabeller, och dessa bilder och tabeller fungerar helt enkelt inte ordentligt på talat språk. På liknande sätt kan läsning av en faktabok ibland känna sig lite tråkig och saknas historia. Detta innebär att ljudbok versionen av faktaboken måste ha berättande element som accenter, ljudillustrationer och reflekterade stavelser för publiken att förstå.

Lyssna på böcker

När det gäller att skapa ljudböcker tror de flesta att det har något att göra med inspelningsläsning. Detta är också korrekt, men bara halva sanningen. Dessutom bör du förbereda först, sedan redigera, korrekturläsa, justera och publicera. Allt tar tid.

Innan du börjar läsa boken, kom ihåg att personer som lyssnar på boken vill att du ska ha samma röst i hela boken. När du läser bör läsningen om uttalet ha samma ton, men inte säker. Vår röst beror till exempel på om vi känner oss stressade och många andra faktorer. Om du väljer att läsa din egen berättelse kommer du att bygga ett naturligt rykte.

Vi hjälper dig publicera din ljudbok

Ljudbok online

Innan du börjar läsa boken, kom ihåg att personer som lyssnar på boken vill att du ska ha samma röst i hela boken. Om du vill spela in din egen röst, behöver du en tillräckligt bra mikrofon, ljudisolerat samt eko-fritt utrymme. Eftersom röstljudet låter viktigt måste inspelningskvaliteten vara hög. Läs inte pappersböcker, för du kommer att höra papperstrasslet. Använd istället en surfplatta för att läsa.

Ljudböcker är bäst för berättelser, så om möjligt, beroende på hur faktaböckerna skrivs, kan det vara klokt att läsa faktaböcker som berättelser. Det kan skrivas i form och är redan berättande, vilket naturligtvis gör det till en berättelse. Men det kan också skrivas ur synvinkel, och då måste du överväga och bestämma om berättelsesformatet är lämpligt eller om berättelsen ska göras mer neutral, vilket kan vara lite tråkigt.

Ljudbok

Förklara din situation

Vi vill hjälpa personer att få sin röst hörd, få ut deras historia, dela med sig av deras kunskap. Vilka kunskaper eller erfarenheter vill du dela med dig av till andra?

Var i livet befinner du dig

Våga ta steget. Det spelar ingen roll hur gammal du är. Det spelar ingen roll var i livet du befinner dig. Vi är övertygade om att du kan bidra med något bra till andra människor.

Vad brinner du för?

Vi vill hjälpa så många som möjligt att få sin röst hörd, få ut deras historia, dela med sig av deras kunskap och samtidigt få en passiv inkomst i framtiden.

En passiv inkomst

Vad skulle du kunna göra om du hade en extra passiv inkomst? Tillbringa mer tid med familjen? Hjälpa den organisation som ditt hjärta dunkar extra mycket för?

Ljudbok

Köpa ljudbok utan abonnemang

Du kan lyssna på en ljudbok utan att betala för ett abonnemang. Genom Success publish så hittar du de billigaste priserna på alla ljudböcker samt e-böcker som publicerat via vårt bokförlag.

Om du vill använda dig av ett abonnemang så är har Sverige för närvarande fem applikationer för ljudböcker. Allt kan laddas ner till Iphone och Android. Vissa applikationer kan också laddas ner till andra operativsystem eller enheter.

  • Storytel. Storytel är den första svenska ljudbok-appen och har idag det största urvalet av ljudböcker på svenska. Jämfört med andra ljudbok appar är denna app populär bland användare och kan användas på fler enheter.
  • Bookbeat. En användarvänlig applikation som är lätt att navigera och tillhandahåller ljudböcker från många stora förlag i Sverige. Bookbeat tillhandahåller en prenumerationstjänst för familjen som gör att flera kan lyssna på ljudböcker samtidigt, och det finns ett stort urval av barnböcker.
  • Nextory. Detta är också en investeringsapp för familjer som vill lyssna på ljudböcker tillsammans eller separat. I Nextory kan du också välja mindre ljudböcker till ett billigare pris.
  • Bokus Play. För dem som föredrar ett brett prenumeration och lyssnar på högst en bok per månad är Bokus Play en budgetvänlig app.
  • Audible. Detta är applikationen där du letar efter engelska ljudböcker. Det finns ett brett urval av val, du kan välja några ljudböcker varje månad och sedan kan du behålla dem.

Ifall du är intresserad av att lyssna på någon av våra författare via en abonnemangstjänst så rekommenderar ljudböcker.com. Via dem kan du få tillgång till en gratis prov period på upp till 30 dagar!

Vad är en ljudbok?

Ljudböcker är böcker som har laddats i ljudformat. Därför lyssnar du inte på en bok i textform, du lyssnar på någon annan som läser en bok. En av de stora fördelarna med ljudböcker är att du kan lyssna på boken medan du gör andra saker. Till exempel lyssnar många människor när de lagar mat eller tränar. Numera, genom att strömma ljudböcker på mobiltelefoner, har ljudböcker blivit lättillgängliga och ta dem med dig.

Det ökande intresset för ljudböcker har lett till en ökad utbud. Nu för tiden, oavsett vilken typ eller ålder du gillar, kan du hitta ljudböcker för alla. Kontakta oss om du är i tankarna att vilja publicera din egen ljudbok.

ljudbok
Varukorg