Bokförlag på nätet | Sverige | Nordic Success Publishing

Bokförlag

Bokförlag på nätet

Bokförlag. De historier vi alla berättar, oavsett om de är från Bibeln eller en berättelse om ditt eget liv, formas av förläggare. Oavsett om du vill dela dem med bara en person eller hundratals människor i en publik – om det är vad du vill ha är det dags för några grunder om publicering!

Förläggare sätter inte bara ihop manuskript utan finansierar också tryckning och erbjuder urvals- och redigeringstjänster bland annat som designarbete som utgör deras verksamhet. De kommer både att överväga inlämningar som kommer in till deras kontor (beroende på hur specialiserade de är) samtidigt som de själva initierar projekt beroende på var deras fokus ligger inom dessa områden.

Bokförlag: en nödvändighet för bokhandeln?
Förlag är mer än att bara sätta ord på papper

Bokförlag Sverige

Förlagsbranschen är en komplicerad bransch med många rörliga delar. Det finns två huvudkategorier av förlag: handelsförlag och utbildningsförlag, eller kommersiella förlag som fokuserar på böcker som säljs till bokhandlar och skolor (tänk HarperCollins), och vetenskapliga/pedagogiska förlag som Oxford University Press som endast levererar läroböcker till skolmarknaden.

Vi hjälper författare runt om i världen få din historia hörd!

Vi hjälper dig publicera dina böcker

Mindre bokförlag

Människor är alltid på jakt efter nya och spännande saker att läsa. En del människor kanske letar efter böcker som ger dem information, medan andra kanske bara vill ha en bra berättelse.

Förlagen har många olika kunder beroende på vilken typ av böcker de producerar, men alla förlag har ett gemensamt mål: att nå ut till en så bred publik som möjligt genom sitt arbete (försäljning).

bokförlag

Hur fungerar bokförlag?

Nya författare skickar sina manuskript till förlag i hopp om att bli publicerade. De flesta får avslag, vilket kallas för avslag, men de fortsätter eftersom det kan vara livsavgörande för både författare och läsare att publicera en bok.

Ett manuskript genomgår flera omgångar av redigering innan det är klart för publicering – ofta flera utkast med feedback från agenter eller redaktörer i olika skeden samt från andra, t.ex. marknadsavdelningar som ger synpunkter på hur en titel bäst ska placeras inom sin kategori och tilltala den aktuella läsarkretsen.

När den slutgiltiga produkten har godkänts av alla inblandade parter (författarna förblir vanligtvis lojala efter att ha undertecknat ett avtal), kommer den antingen att gå i produktion strax därefter om det finns tillräckligt med tid före utgivningsdatumet, annars måste revideringar vänta tills tryckningstiden har gått ut).

Nya författare arbetar hårt för att skicka sina manuskript.

Vilket bokförlag ska du välja?

Vi har samarbeten med alla de största ljudbokapparna i Sverige och världen. Vi hjälper så många vi kan få ut sin historia hörd genom att publicera din ljudbok överallt. Har du redan ett färdigt manus för en e-bok eller ljudbok så hjälper vi dig med det sista steget, publiceringen! Vi är ett bokförlag som hjälper alla författare få ut sin historia.

Ljudböcker
Varukorg